Затворени булеварди и променени маршрути на градския транспорт в София заради маратон

Затворени булеварди и променени маршрути на градския транспорт в София заради маратон

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Организацията на движението в София се променя днес заради провеждането на щафетен маратон, съобщиха организаторите. Промените в движението на градския транспорт могат да бъдат проверени на сайта на Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Стартът на София Екиден (щафетен) маратон е в 9 ч. от северозападното пътно платно на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” пред националния стадион “Васил Левски”. Бягането ще продължи по западното пътно платно на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, по източното пътно платно на ул. “Проф. Фритьоф Нансен”, с обратен завой при бул. “Васил Левски”, по западното пътно платно на ул. “Проф. Фритьоф Нансен”, надясно по бул. “България”, по източното пътно платно на бул. “Пенчо Славейков”.Трасето на маратонците прави обратен завой по тротоара на бул. “Витоша”, по западното пътно платно на бул. “Пенчо Славейков”, по бул. “България”, надясно по западното пътно платно на бул. “Черни връх”, обратен завой при ул. “Св. Наум”, по източното пътно платно на бул. “Черни връх”, надясно по югоизточното пътно платно на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. “Драган Цанков”, Борисова градина, изход от Борисова градина при Национален стадион “Васил Левски”, по югоизточното пътно платно на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното пътно платно на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” до национален стадион “Васил Левски”, където е финалът.


Въвеждат промени в организацията на движение по трасето на маратона от 7:30 ч. до 13:30 ч., като се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по:

  • Ул. “Ген. Гурко” между бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. “Васил Левски”
  • Ул. “Любен Каравелов” между ул. “Ген. Паренсов” и ул. “Ген. Гурко”
  • Бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” между бул. “Цар Освободител” и ул. “Проф. Фр. Нансен”
  • Бул. “Драган Цанков” между ул. “Митрополит Кирил Видински и бул. ” Евлоги и Христо Георгиеви”
  • Южното пътно платно на бул. “България” между бул. ” Черни връх” и бул. “Акад. Ив. Гешов”
  • Бул. “Черни връх” и ул. “Проф. Фр. Нансен” между бул. “Свети Наум” и бул. “Васил Левски”
  • Бул. “Пенчо Славейков” между бул. “България” и бул. “Витоша”
  • Тунела на НДК, участъка водещ към бул. “Черни връх” и бул. “България”.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 7 ч. на 6 септември до приключване на мероприятието на моста пред Националния стадион “Васил Левски”.

От 4:30 ч. до 14.00 ч. частично се променят и маршрутите на масовия градски транспорт, уточняват и от ЦГМ. Промяна ще има в движението на автобуси с номера 72, 75, 76, 94, 204, 505, 604, на електробуси 9, 84 и 184, както и на тролейбусна линия номер 7.

Столична дирекция на полицията ще осигури охрана на маратона, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища и пропускане на превозните средства на масовия градски транспорт на кръстовищата на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” с ул. “Граф Игнатиев” и в тунела на НДК.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар