Затвориха за движение пътя Тeшел-Триград

Затвориха за движение пътя Тeшел-Триград

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Затвориха за движение пътя Тeшел-Триград за основен ремонт, съобщи БНТ. Части от трасето пропаднаха през декември миналата година след наводнение. Местните жители обаче настояват за цялостна реконструкция на пътя Девин-Триград, защото според тях е разбит и опасен.

Възстановяването на разрушения участък за Триград започна в края на април тази година- пет месеца след като заради дъждовете придошлата река отнесе пътя на три места. До момента преминаването през опасната отсечка ставаше с пропускателен режим.„И от днес за 10 дни ще бъде спряно изцяло движението за моторни превозни средства през този участък, като при разговори с фирмата, заявиха, че този участък в рамките на тези 10 дни ще бъде завършен изцяло и ще останат само асфалтовите работи“, каза Здравко Иванов- кмет на община Девин.


До 4 юни обходният маршрут за Триград е през село Ягодина, но там могат да преминат само високопроходими автомобили.

„За съжаление не могат да минават линейки и пожарни в момента, докато е затворен пътя, наскоро имахме такъв спешен случай, не беше пропусната линейката, тъй като се извършваха ремонтни работи“, каза Радост Караиванова – жител на Триград.

Малкото останали туристи в Триград днес се наложи да носят куфарите си през разрушения участък, за да напуснат селото заради затварянето на пътя. „Като цяло е много неудобно този ремонт и да вика кажа честно, ако знаехме, нямаше да дойдем. Дано този проблем да се реши по някакъв начин, защото съсипва бизнеса и поминъка на хората от Триград“, каза Цветомир Георгиев от Враца.

Една от най- големите атракции в района – пещерата Дяволското гърло ще остане отворена, но всеки който иска да я посети също ще трябва да премине пеша през разрушения участък на пътя за Триград.

„Пещерата работи, а от днес 10 дена ще има транспорт, бусче, което е от другата страна на всеки час ще вози хората нагоре“, каза Мая Чолакова.

Според жителите на селото, ремонтът само на разрушените участъци не е решение на проблема. Затова настояват за рехабилитация на пътя Девин-Триград. „Ние искаме цялостен ремонт, към момента не е осигурено финансиране за проектиране на цялостен ремонт, нито една крачка не е направено в тази посока, държавата още мълчи и не отговаря на нашите питания дали ще ни осигури финансиране“, каза Радост Караиванова- жител на Триград.

От община Девин заявиха, че нямат възможност за финансиране на цялостен ремонт. Затова са потърсили помощ от регионалното министерство, като ще се търсят средства и по европейски проекти.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар