Затвориха нови пътища, човек загина в катастрофа

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки усилената работа на полицаи, пожарникари, военни и БЧК, обстановката в Източна България продължава да е тежка. Снегът и вятърът не спират. Поради тежките метеорологични условия започнаха да се затварят и нови пътища. Това се случи и с обходния път до Бургас през Средец. Макар преди няколко часа автомобилите да бяха пренасочени да минават през него, сега и той е блокиран. Причината е в 3 аварирали ТИР-а край село Саранско и още 5 в района на село Войника. На място има пътни полицаи и пожарникари, съобщиха от МВР. От там припомнят, че движението на тежкотоварни автомобили над 10 т по всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Бургас е забранено.

До 12 часа служителите на пожарната служба са реагирали на 92 сигнала за произшествия, от които 31 пожара и 61 спасителни дейности. Към момента пожарникарите участват в ликвидирането на 37 произшествия. Малко по-късно бе затворен и пътят Гълъбово-Симеоновград. Там е станал тежък пътен инцидент. По първоначални данни са се ударили лек автомобил и ТИР. В резултат на удара един човек е загинал. На място се извършва оглед. Пътни полицаи регулират движението.

Ето и каква е обстановката в най-бедстващите райони на страната, според данните на МВР:

Област Бургас: До 12 часа в пожарната служба са получени 30 сигнала, от които един за пожар и 29 за бедстващи граждани, предимно в района на общините Айтос и Бургас. На мястото има тежка техника, влекачи, пожарни автомобили. Евакуирани са общо около 250 човека, настанени на подходящи за това места в близките достъпни населени места и е съдействано за потегляне и обезопасяване на около 350 МПС. От областния управител е разпоредено от БЧК да се осигури храна и напитки на нуждаещите се хора, а от военно формирование при нужда ще доставят горива. В Амфибия са прехвърлени 9 души на хемодиализа за транспортиране към разклона за Миролюбово и последващ транспорт към Бургас.  Ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 10 т по всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на обл. Бургас.

Област Шумен: Към момента e затворен Ришки проход и на места пътя между Шумен и Каолиново. Почистват се пътищата в областта, въведена е забрана за движение на автомобили над 12 тона за цялата област. До 12 часа е получен един сигнал за превозване на двама болни на хемодиализа с.Вълнари до линейката в с.Дойранци. 

Област Варна: Затворени за движение са пътят Провадия – Дългопол до границата с Бургаска Област,  пътят Суворово – Ветрино и пътят Стария път Нови пазар – Ветрино

Област Добрич: Всички пътища в областта са отворени, с изключение на Добрич – Албена.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар