Затвориха част от детелината на бул.

Затвориха част от детелината на бул. “България” и Софийския околовръстен път

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От днес до 30 юни аварийно се затваря за движение част от детелината на бул. “България” и Софийския околовръстен път (СОП), съобщиха от Столичната община.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по пътната връзка от бул. “България” на пътния възел със СОП, посока Пловдив, както и по пътната връзка от СОП към бул. “България”, посока ул. “Даскал Стоян Попандреев”.

Променят се и маршрутите на автобуси 304 и 63.

Терзиев: Наложително е да се спре движението под моста на Околовръстното шосе на София

Автобусна линия №304 в посока Националния исторически музей (НИМ) ще върви от ж.к. “Дружба 2” по действащия маршрут до кръстовище бул. “България”/Софийски околовръстен път (пътен възел Бояна), направо по ул. “Даскал Стоян Попандреев”, надясно по ул. “Александър С. Пушкин”, надясно по бул. “Никола Петков”, продължава по Софийски околовръстен път до спирка с код “НИМ”, която става крайна/начална за линията.

В посока ж.к. “Дружба 2” маршрутът не се променя, добавя БТА.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута както следва, сред които и “Гробищен парк Бояна – по желание”, “Резиденция Бояна – по желание”, “ул. Маломир” и “бул. Ал. Пушкин”.

Закрива се спирка “НИМ” в южното локално платно на СОП.

Автобусите по линия №63 в посока кв. “Бояна” ще правят маневра по трите пътни връзки на пътен възел Софийски околовръстен път – бул. “България”.

Ден по-рано кметът на София Васил Терзиев обяви, че спешно обследване на мостовото съоръжение е довело до решението движението да бъде спряно и да се изчака резултата от по-обстоен анализ.

Очаква се той да отнеме до 45 дни.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар