Затворнически шеф в Разград извеждал неправомерно задържани извън ареста

Затворнически шеф в Разград извеждал неправомерно задържани извън ареста

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проверка на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” (ГДИН) показва, че началник на Районна служба “Изпълнение на наказанията”-Разград (РСИН) неправомерно е извеждал задържани извън ареста. Образувано му е дисциплинарно производство. Това става известно от писмен отговор на служебния министър на правосъдието Мария Павлова на въпрос от народния представител Антоанета Цонева, публикуван на сайта на парламента.

В текста на отговора се посочва, че на 14 февруари в ГДИН е постъпил сигнал от инспектор пробация към РСИН относно нарушения, злоупотреба с власт и оказване на психически тормоз от страна на началник на районната служба.

Със заповед от 16 февруари на главня директор на ГДИН е назначена комисия, която в периода 20 – 22 февруари да извърши проверка на място. Тя установява, че началникът неправомерно е извеждал извън ареста задържани лица, не е осъществявал контрол относно спазването на работното време от служители на районното управление и е проявявал грубо и неколегиално отношение спрямо определени служители.

На 6 март в ГДИН постъпва нов сигнал от надзирател в ареста в Разград относно психически тормоз спрямо него от страна на въпросния началник, допълва БТА. Проверка бива извършена и относно този сигнал.

Със заповед на началник на Областна служба “Изпълнение на наказанията”- Велико Търново (ОСИН) е образувано дисциплинарно производство спрямо началника със срок за приключване 26 април. В отговора си служебният министър на правосъдието уверява, че са предприети всички необходими действия по изясняване на казуса.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар