Затвор заплашва 4-ма кипърци заради фалшива новина за починало след ваксинация дете

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицията в Кипър повдигна обвинения срещу четирима души за разпространeние в социалните мрежи на фалшива новина за смърт на дете след ваксинация. Заплашва ги присъда до 2 години затвор, предаде кореспондентът на БНР в страната.

Трима мъже на възраст 32, 45 и 55 години и 58-годишна жена стоят зад фалшивата Covid публикация във Facebook миналата седмица, установи завършилото полицейско разследване.

Докладът от него бе предаден на главния прокурор с препоръка четиримата заподозрени да бъдат изправени пред съда. Те бяха арестувани по-рано, обвинени и освободени до делото.

Полицейското разследване започна след жалба от Кипърската медицинска асоциация и Кипърското педиатрично общество.

Според фалшивия пост 12-годишно дете е починало в болницата в град Лимасол, ден след като е било ваксинсирано срещу коронавирус и това е било “потвърдено от вътрешни хора”.

Смъртен случай при дете след поставяне на ваксина бе отречен от здравното министерство, болницата и ваксинационния център в града.

Законът в Кипър определя публикуването на дезинформация и фалшиви новини като престъпление, което се наказва с до 2 години затвор или глоба от над 2600 евро, или и двете присъди заедно.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар