Затвор за италианци, отказали химиотерапия за 17-годишната си дъщеря, давали й витамин С

Затвор за италианци, отказали химиотерапия за 17-годишната си дъщеря, давали й витамин С

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Касационният съд в Италия потвърди 2-годишните ефективни присъди на съпрузи, признати за виновни в непредумишленото убийство на 17-годишната им дъщеря, страдала от остра лимфобластна левкемия, съобщиха местните медии.

Родителите на Елеонор Ботаро от Падуа отказали детето им да бъде лекувано с химиотерапия, вместо това решили да й прилагат алтернативна терапия с акупунктура и витамин С. Така на 29 август 2016 година момичето издъхнало. 

Три съдебни инстанции са потвърдили вината на съпрузите, като според прокуратурата на Елеонор никога не била дадена свободата сама да избере лечението си. Според лекуващите онколози при подходящо лечение момичето е имало около 80% шанс за възстановяване.

В мотивите към присъдата магистратите пишат, че родителите са отказвали на Елеонор да се прилага каквото и да е лекарство, “дори се противопоставиха на антибиотичната и температуропонижаващата терапия и се оплакваха, че медиците са й давали нурофен”.

Рита и Лино Ботаро не са се признали за виновни. Пред магистратите майката Рита заявява: “Вярвам в божествената справедливост, не съм направила нищо лошо, бих направила отново всичко, което направих”.

Решението не подлежи на обжалване.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар