Затвор за 78-годишна баба, разпространявала марихуана

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Присъда от една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок получи 78-годишната жена, която беше обвинена за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в столичния ж.к.„Люлин“.

Това е най-възрастната жена, привличана до момента към наказателна отговорност за наркоразпространение, съобщават от прокуратурата.

Бабата сама разфасовала марихуана на дози, когато внукът й отсъствал и я продавала в дома си на клиенти след уговорка по телефона, доказа съдебното разследване. При неутрализиране на групата, малко преди разследващите да влязат в жилището й, от прозореца на обитаваната от нея стая бил изхвърлен плик с близо четвърт килограм марихуана. Жената опитала да се освободи от друго количество в тоалетната чиния.

По-лекото наказание, наложено й от съда, се дължи както на напредналата й възраст, така и на факта, че единствено тя от подсъдимите не е била осъждана.

Внукът й, който беше обвинен като ръководител на групата, получи четири години лишаване от свобода. Той вече е приведен в Софийския затвор, след като съдът не измени мярката му за неотклонение „Задържане под стража“.

Ако присъдата му бъде потвърдена от горните съдебни инстанции, той ще трябва да остане зад решетките общо 6 години. Ще изтърпи ефективо и 2-годишна предходна условна присъда за разпространение на наркотици, след като в рамките на изпитателния срок извършил ново престъпление.

Определените от Специализирания наказателен съд наказания на не са окончателни и могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативния специализиран наказателен съд.

В затвора вече са и другите двама подсъдими по делото. Още преди внасянето на обвинителния акт в съда те се признаха за виновни и поискаха споразумение с прокуратурата, като приеха да изтърпят 3-годишни ефективни присъди.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар