Затиснатата от клон учителка от Габрово се бори за живота си

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Учителката от габровското училище “Райчо Каролев”, която вчера беше затисната от паднал клон в централна градска градина по време на тържество за завършване на учебната година, е с наранявания и с опасност за живота. Класната ръководителка на четвъртокласниците е на 61 години, тя е в тежко състояние и е настанена в хирургическото отделение на областната болница с множество фрактури. Това съобщиха днес от ОД на МВР.


Фатална снимка под дърво: Рухна клон по време училищно тържество, учителка е ранена

Инцидентът стана вчера около 13.30 ч. при тържество за връчване на свидетелствата на ученици от четвърти клас в градската градина на централния площад “Възраждане”. Учители и ученици застанали под дърво, за да си направят снимка за спомен, когато паднал клона.

С по-леки наранявания са: дете на 11 години, което е с охлузвания по гърба, както и две учителки – на 30 и на 50 години, също с охлузвания по тялото, казаха от полицията и уточниха, че по случая е започнало досъдебно производство.

Във връзка с инцидента кметът на Габрово Таня Христова е разпоредила извънредна проверка на състоянието на всички дървета в обществени паркове, детски градини и детски ясли, съобщи Десислава Сутева от общината. Огледът на дървото след инцидента е показал, че е имало скрит процес на вътрешно гниене без видими външни белези и изсъхване на клони.

От общината обясниха, че в градската градина, както и във всички паркове, се правят периодични огледи за проследяване на състоянието на дърветата и при необходимост се премахват изсъхналите и опасните. Ежегодно общинското предприятие “Благоустрояване” извършва санитарни резитби на сухи и опасни надвиснали клони, а ежеседмично се извършват и огледи на дървета по сигнали на граждани. В Габрово досега близо 5000 дървета от зелената система на града са заснети, а част от тях са картотекирани и паспортизирани.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар