Захариева за шпионския скандал: Възмутена съм от българите, предавали страната си

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Защитата на националния интерес е приоритет за България и няма да бъдат правени компромиси. Така коментира шпионския скандал у нас външният ни министър Екатерина Захариева пред NOVA.

“Разследването на службите се води от няколко месеца. Защитата на националния интерес и опазването на нашите държавни тайни е приоритет за нас. Възмутена съм от поведението на българите, които са предавали страната си. Ние няма да правим компромис с националната ни сигурност. Считам, че обществото трябва да знае това. Дело с толкова голям обществен интерес трябва да бъде показано”, заяви Захариева.

“Ставало дума за действащи офицери и това е трябвало задължително да бъде обявено публично, добавя тя.

“Осем са вече руските дипломати, които са обявени за персона нон грата. Това не е приятно, но друг изход няма. Всеки следващ също ще бъде обявен за такъв, ако не спазва правилата”, каза още Захариева.

По нейните думи тепърва ще бъде направен анализ за типа на информацията, която е била изнасяна от страната в посока Русия.

Захариева коментира и темата за Северна Македония.

“Мисля, че вече започват да се преминават всички граници. Все още чакаме реакцията на Северна Македония. Ние много пъти сме им казвали, че нещата няма да се случат по този начин. Те трябва да спрат кампанията си срещу България”, каза Захариева.

По нейните думи действията на страната са недопустими. Тя коментира и спрените книги на границата вчера: “Очевидно те не искат оригиналите на тези книги да бъдат там и хората да ги прочетат”.

Екатерина Захариева добави, че 465 са секциите в чужбина за предстоящия вот. Почти 100 повече от тези на предните парламентарни избори.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар