Захариева: Нека проверят Борисов за къщата в Барселона

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Забраната от САЩ на българския спецсъдия Андон Миталов да пътува за страната на неограничените възможности не е намеса във вътрешните работи.

Това е мнението на външния министър Екатерина Захариева прeд бТВ.

САЩ имат този закон и затова това не е пряка намеса във вътрешните работи. Не съм щастлива от този факт, но това е тяхно решение и имат право да го направят, поясни външният ни министър.

Съдия Антон Миталов е първият българин със забрана да влиза в САЩ.

За Къщата в Барселона, за която се прави проверка в Испания дали е на премиера Бойко Борисов Захариева обясни, че прокуратурата се е самосезирала по твърдение на Испанската преса.

„Това е начинът да се спрат спекулациите по пътя на международното сътрудничество да поискат информация и да направят проверка“,  каза тя.

И добави, че за тази къща от 2015 г се пише, българско НПО е подало сигнала.

Относно последното напрежение в коалицията между ГЕРБ и Обединени патриоти Захариева коментира, че има напрежение, и то не е за пръв път.

Има коалиционно споразумение, от време на време има напрежение в коалицията, включително и в малката коалиция. „Мисля че те си говорят добре, понякога има по-високо напрежение, коалицията ще приключи мандата си. Мисля, че се успокоява напрежението“, каза Захариева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар