Захариева не вярва в машинното гласуване, то е проблем, смята тя – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това впечатление остава от разказа на бившия външен министър Екатерина Захариева в предаването “Лице в лице” по bTV, пише ФрогНюз.

 

“Не ме радваше, че трябва да обяснявам, че в демократична страна няма да може да се гласува с хартиена бюлетина. Не ми беше приятно”, повтори тя за сетен път. Това било огромен проблем. “Окей, нека има машини, но оставете право на избор и на онези, които не вярват на софтуер, произведен във Венецуела. Аз не вярвам”, примоли се тя.  

 

“Не знам дали е по-бързо с машина. На мен с хартия ми отнема има-няма 30 секунди. Машинното гласуване по-скоро ще затрудни избирателите”, смята ексминистърът.

 

Според нея Изборният кодекс поставил нелека задача. “Много тежка работа ги чака. Искрено съчувствам на колегите в министерството на външните работи”, затъжи се тя. “Дълбоко се съмнява, че ще се увеличи броя на избирателите, въпреки промените”

 

По думите й и Светлан Стоев и Георги Панайотов, намерили място в служебния кабинет, били добри дипломати. Тя обаче не знаела как Асен Василев щял да се справи с министерство на финансите. Според нея нямал абсолютно никаква представа от финансите на държавата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар