Захариева пак изтрещя: Харчи милиони за кампания по телевизиите, как да си извадим визи за САЩ

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нестандартна кампания започва външното ни министерство с цел по-бързо да свали дела на отказаните визи за САЩ на български граждани.

В момента около 9% от кандидатстващите за виза получават отказ от американските консулски служби, а за да пътуваме безвизово в САЩ отказите трябва да паднат под 3%. Проблемът идва основно от кандидатстващите българи в чужбина, съобщи днес в предаването “Седмицата” на Дарик радио външният министър Екатерина Захариева.

Усилията на МВнР ще са в две посоки, обясни Захариева. От една страна ще се повишава осведомеността на българите, за да се сведат до минимум отказите по формални причини.

От друга обаче ще се направи кампания повече хора да кандидатстват – дори хора, които нямат намерение да пътуват, но са с добро визово досие, ще се убеждават да си извадят виза.

Не е ясно как ще стане това, но опитът е почерпен от Полша, която миналата година постигна отпадане на визите. Визата за САЩ струва 160 долара.

Делът на отказите е единственият критерий, който все още не успяваме да изпълним, за да имаме безвизов режим със САЩ. Външният министър призна, че това не е справедливо при положение, че сме “стратегически партньор”.

Тя изтъкна, че България е с един от най-ниските проценти на просрочена виза – под 1%.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар