Мария Захарова разкри как е станала евакуацията на българските моряци от

Захарова: Експулсирането на руски дипломат от Черна гора е пореден епизод от хибридната война, отприщена от Запада срещу Москва

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия разглежда експулсирането на руски дипломат от Черна гора като пореден епизод от хибридната кампания, отприщена от Запада срещу Москва. Това се казва в коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова, разпространен в събота.

„Разглеждаме атаката на черногорските власти като поредния епизод от хибридната кампания, отприщена от Запада и неговите сателити срещу Русия. Виждаме това като нежеланието и неспособността на официалната Подгорица да се отдалечи от политиката на автоматично следване на толкова разрушителна линия – в ущърб на международната сигурност и сътрудничество, както и на собствените ни национални интереси“, – каза дипломатът.

Захарова подчерта, че опитът да се оправдае тази стъпка в съпътстващ публичен коментар разкрива липсата на причини и логика за този демарш. „Запазваме си правото да предприемем ответни мерки в съответствие с общоприетата практика“, каза официалният представител на руското външно министерство.

По-рано в петък Черна гора обяви руски дипломат за персона нон грата. На 7 април външното министерство на Черна гора обяви експулсирането на четирима руски дипломати, на които е наредено да напуснат страната в рамките на седем дни. На 31 май Русия, като ответна мярка, обяви служител на черногорското посолство в Москва за персона нон грата.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар