Захарова към България: Нямате морално право да учите никого, мислите си, че сте единствени на света – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Страните около Сърбия затвориха небето над самолета на руския външен министър Сергей Лавров, затваряйки друг канал за комуникация, каза говорителят на министерството Мария Захарова, подчертавайки, че Москва не създава новата “желязна завеса”, а че Европа е тази, което заобикаля Русия.

“Руската делегация трябваше да пристигне в Белград за разговори. “Държавите-членки на Европейския съюз и НАТО затвориха въздушното си пространство, затвориха друг канал за комуникация”, каза тя, подчертавайки, че Русия няма намерение да вдига “желязната завеса”, но че Европейският съюз го прави.“Железни завеси няма да има, в крайна сметка от наша страна, не е нужно да се притеснявате. ЕС е този, който слага щит на Русия.. “Вие нямате морално право да учите някого на каквото и да било”, каза Захарова.


Ройтерс цитира Интерфакс в неделя вечерта, че посещението на Лавров в Сърбия е отменено, след като страните около Сърбия затвориха въздушното си пространство за неговия самолет.

По-рано през деня шефът на Рскосмос Дмитрий Рогозин директно заплаши България Румъния и Черна гора с адрена ракета Сармат, именно заради отказа на тези държави да пуснат във въздушното си пространство Лавров, така че да стигне до той близкия съюзник на Москва – сръбският президент Вучич.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар