Захарова: Наказателните дела, образувани от Главната прокуратура на Украйна срещу руски военнопленници, са престъпни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наказателните дела, образувани от Главната прокуратура на Украйна срещу руски военнопленници, застреляни от войници от Въоръжените сили на Украйна, са престъпни и неморални, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Това е пример за ужасно престъпление, което е извън линията на морала и морала по принцип, не подлежи на никаква категоризация по отношение на етиката. Всичко, което беше направено от киевския режим около това престъпление, само по себе си също е неморално и престъпно“, каза дипломатът по радио „Спутник“.

Захарова осъди опитите на Киев „да заглуши вече глобалния глас, който се опитва да зададе въпроса: какво изобщо се е случило и кои са тези хора, които насърчават и след това прикриват подобни зверства?“

„Те не споделят ценностната система, която човечеството е защитавало през цялото си съществуване“, каза още Захарова.

Дипломатът подчерта, че екзекуцията на невъоръжени руски военнопленници не трябва да се прехвърля в категорията на забравените или вяли криминални дела:  „Това е ужасно престъпление, което трябва да алармира.“

Захарова заяви, че сегашните времена са парадоксални, тъй като Русия все повече „трябва да доказва не просто очевидни неща, а да защитава основните концепции, които са приети от човечеството за основа“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар