Захарова пита Макрон кога ще достави оръжия на борещите се за демокрация французи

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова се обърна към френския президент Еманюел Макрон, срещу когото над 1 милион франзуци излязоха на протест през последните дни в Париж и други градове на страната. Захарова коментира масовите демонстрации, правейки паралели с подкрепата на Франция за Украйна.

„Кога Макрон ще започне да доставя оръжия на френските граждани в подкрепа на демокрацията и суверенитета на страната?“, написа дипломатът  в своя канал в Телеграм, цитирана от френската национална телевизия France24.

Саркастичният й коментар беше придружен с видео, показващо преобърнати коли на френска улица. Франция и ЕС като цяло оправдават военната си помощ за Украйна с мотива, че украинците се борят, за да защитят суверенитета си срещу руската агресия. Захарова направи паралел с протестиращите французи, подчертавайки, че те се борят за демокрацията и суверенитета на страната, срещу които органите на реда използваха сила, включително бой с палки, водни оръдия и сълзотворен газ.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар