Захарова: САЩ да спрат тормоза на Венецуела със санкции – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съединените щати би трябвало да спрат да тормозят народа на Венецуела със санкции. Това написа във вторник на нейната страница в социалната мрежа Фейсбук официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от TACC и Агенция “Фокус”.

По-рано съветникът по националната сигурност на американския президент Джон Болтън написа на своята страница в Туитър, че Русия, “вместо да изпраща ядрени бомбардировачи и специални сили, за да помогне на един корумпиран диктатор, трябва да работи заедно с международната общност във Венецуела”, за да подкрепят хората в страната.

Той отбеляза, че Вашингтон няма да толерира “враждебни чуждестранни военни сили, които възпрепятстват постигането на целите на демокрацията, сигурността и върховенството на закона в Западното полукълбо”.

“Бих искала да напомня на Джон Болтън – ако една голяма страна в Западното полукълбо спре да налага санкции на народа на Венецуела, а втората страна в Източнато полукълбо и редица международни банкови структури разблокират милиарди венецуелски средства в техните сметки, тогава самите венецуелци ще могат да купуват лекарства и храни без помощта на “добрия Вашингтон”. Мерките, предприети от “чичо Сам”, причиняват историческо лошо храносмилане в района”, заявява Захарова.

“Първо, колективните строители на демокрацията и защитниците на върховенството на закона отнеха 30 милиарда долара от Каракас, наложиха санкции и сега подхвърлят витаминчета”, добави дипломатът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар