Захарова: Същите укробандити, разкрити сега в ЕС, вилнееха години наред в Русия

Захарова: Същите укробандити, разкрити сега в ЕС, вилнееха години наред в Русия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Средствата на данъкоплатците от страните от Европейския съюз, предназначени за подкрепа на режима на украинския президент Володимир Зеленски, се използват за спонсориране на всички видове бандитизъм в Украйна. Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Дипломатът обърна внимание на прессъобщение, публикувано от Европейската полицейска агенция, че е разкрита мрежа от украински телефонни измамници.

Те се представят за банкови служители по сигурността. Точно това, което тези престъпници практикуваха в Русия през последните пет-седем години, те сега правят на своите материални „доброжелатели„, каза още Захарова.

Захарова добави още, че „сим карти, мобилни телефони и сървъри са конфискувани от украински бандити“.

„Жертвите бяха предимно чехи, размерът на нанесените щети възлиза на десетки милиони долари. Между другото, говорили сме и за това. Има данни от самите украинци по този въпрос”, добави Захарова.

Точно за това отиват парите на данъкоплатците в ЕС – спонсориране на всички видове бандитизъм в Украйна, когато техните режими прехвърлят милиарди на Зеленски“, коментира Захарова.

Източник: Труд


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар