Защитата на Тръмп нарече импийчмънта политически мотивиран акт на отмъщение

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Защитата на Доналд Тръмп на процеса за импийчмънт срещу бившия президент на САЩ заяви, че обвинението срещу него е “акт на политическо отмъщение” и “политически мотивиран лов на вещици” и прикани Сената бързо и решително да гласува за отхвърлянето му, предаде Франс прес.

Обвинителният акт за подстрекателство към бунт, внесен от демократите срещу Тръмп във връзка с щурма на Капитолия от негови привърженици на 6 януари, е несправедлив и явно противоконституционен акт на политическа мъст, който още повече разделя страната ни тъкмо когато сме длъжни да се опитаме да се обединим около общи приоритети и Сенатът трябва бързо и решително да гласува за отхвърлянето му, заяви адвокатът от защитата Майкъл Ван дер Вийн, започвайки пледоарията си.

Днес е четвърти ден от процеса на импийчмънт. Според резолюцията, приета по-рано от законодателите относно формата на самата процедура, общо всяка от страните има 16 часа, за да изложи своята позиция – не повече от осем на ден. В сряда и четвъртък прокурорите изложиха своите аргументи, а защитата получава трибуната в петък.

Ако страните не извикат свидетели, тогава окончателното гласуване за импийчмънт може да се проведе в горната камара на Конгреса на САЩ през почивните дни.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар