Защо бг властта се страхува от Кьовеши, а българите я подкрепят?!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиери, министри, магистрати, кметове – общо 1000 вкара в затвора за 10 години работа като антикорупционер номер 1 на Румъния Лаура Кьовеши – по една глава на 3 дни!

Българската власт гласува против кандидата, при това от наше име, защото я е страх, че бъдещият главен прокурор на ЕС ще я подхване първо нея. Защо ли?

Защото ще се нуждае от бързи и убедителни резултати, а тя познава своята си „политическа класа” и знае какви са й номерата, та и на нашата едва ли са по-различни.

Тя като почне разплитането на чорапа от еврофондовете, мине през свързаните с тях обществени поръчки, ще стигне до върха и до дъното…

И при нея няма черпене, както минавахме 12 г. досега и с еврокомисарите, и с нищо не постигащия ОЛАФ…
После ще попита къде са били нашите правоохранители от десетките служби, дето им плащаме стотици милиони годишно, нали сме богати и се чудим какво да си правим левчетата, за да се борят с корупцията?!…

И като нищо се стигнало до антикорупционна революция. И разбиване на тази ужасяваща система от институции, превърнати в мутренски бухалки – действителността, в която сме принудени да живеем, че и благодарност ни искат за осигуреното щастие.

Нас, ако питате, то рано или късно ще се стигне до антикорупционна революция, но с Кьовеши за съюзник безспорно и определено ще се получи рано. И няма да се спре! И ще бъде справедлива!

Не знаем дали е случайно или е нарочно, но румънското съкращение на службата, с която Кьовеши уплаши политиците и стана герой на народите в цяла Европа, е DNA, което е английското за ДНК. А корупцията си е ДНК на политиците.
Да му мисли, който преди време, когато Кьовеши беше у нас, не се срещна с нея, а я бойкотира.

Напомняме, че това са всички, освен председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и президента Румен Радев.
И ние, и тя със сигурност се питаме:
Защо я бойкотираха?

Защо се притесняват от нея?
Защо я презират?
Защото и нас така….

19min.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар