Защо КПКОНПИ остава в сянката на събитията, пита Андрей Янкулов – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“КПКОНПИ малко остава в сянката на събитията, защото всички държавни институции прехвърлят топката на полето на съдебната власт, но тази комисия също трябва да се запита какво е правила по отношение на лица, които са заемали висши публични длъжности и те трябва да са подавали имуществени декларации. Как е изследвала съответствието на тяхното имущество с декларираното? Предприемани ли са някакви оперативни действия по отношение на тези лица? Има ли въобще някаква информация за това, че лица на висши публични длъжности в България са замесени в такова корупционно поведение, което въпросната Антикорупционна комисия трябва да разкрива”.

Коментара направи в предаването “Политически НЕкоректно” по БНР адвокат Андрей Янкулов, експерт в Антикорупционния фонд, бивш прокурор, във връзка с новите петима санкционирани по “Магнитски” – Владислав Горанов, Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов и Николай Малинов.

Според него “топката е в полето” на органите, призвани да се борят с корупцията по конкретните случаи:

“Въпросът за съдебната реформа не може да се обвързва в причинно-следствена връзка със санкционирането на конкретни лица за конкретно корупционно поведение”.

Янкулов подчерта, че изводът, който може да се направи, е, че най-известните имена и от първия, и от втория списък “Магнитски” -Владислав Горанов – остават встрани от вниманието на нашите институции.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар