Защо Мутафчийски отрича бързите тестове за covid-19, a ВМА поръча 30000 броя?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оказва се, че шефът на Щаба ген. Мутафчийски, който е и шеф на ВМА (Военномедицинска Академия) е упълномощил свой подчинен да поръча 30000 бързи теста за Covid-19?

Вероятно точно така трябва да постъпи всяка една болница в днешно време, но не е ли някак странно да обясняваш на хората през ефира, че няма да допуснеш тестването с бързи тестове, защото те не мерели точно, а в същото време да поръчваш цели 30000 броя с опция да увеличиш бройката?

Странно е когато всички вирусолози препоръчват незабавно да за започне тестването на гражданите по зададен алгоритъм с бързи тестовете, Щаба и Мутафчийски да не разрешават. Кратък преглед показва, че германския учен Олферт Ланд вече е успял да изобрети такива и да ги сертифецира, а на 17 януари Световната Здравна Организация публикува неговите протоколи за свободно ползване.

Вероятно ген. Мутафчийски се е запознал с тези тестове и е разбрал, че те действат безупречно, а и цената им е много ниска 1,6 евро за тест ( около 3,2 лева за брой). Всички експерти са единодушни, че заразата ни управлява в момента, а трябва да започнем да я управляваме ние, което може да стане само чрез бързо тестване на хората. Вероятно това много добре се знае и от шефа на щаба ген. Мутафчийски и затова на 12 март ВМА открива обществена поръчка за доставка на 30000 бързи теста за Covid-19.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • Gmail
  • Принтирай
  • LinkedIn

Броят и цената на тестовете са отразени в отделно приложение, в което се вижда , че са поръчани 1200 опаковки с 25 теста във всяка или общо 30000 лева за ориентировъчна цена 300000 лева или около 10 лв. за тест.

Считаме, че Щабът и лично ген. Мутафчийски дължат много отговори на обществото, пред което излизат страшно много въпроси, но най-важния е свързан с доверието!

Автор: От упор

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар