Защо не протестираха, когато имаше КПП-та

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма нито една спряна мярка, даже има нови мерки. Аз си спомням какво беше преди – КПП-та и не можеше да се излезе от София.

Защо тогава не протестираха? Разбирам, че най-вероятно помощта от държавата не е достатъчна, но парламентът трябва да вземе решение при актуализацията на бюджета за кои сектори по колко пари да отидат. 

Така говорителят на служебния кабинет Антон Кутев коментира пред бТВ днешния протест на ресторантьорите срещу COVID мерките. В демонстрацията се включиха и таксиметрови и автобусни компании, както и хотелиери от цялата страна. Те настояват изискването за работа до 23 ч. да отпадне.

По думите на Кутев мерките са заложени в план, който е одобрен още лятото. “Вземаме минималните мерки. Единствено се затварят дискотеките и нощните барове. Не смятам, че след 23 ч. вирусът става по-зъл, но там се събират млади хора, където вирусът се разпространява. А в същото време умират хора. Трябва да се вземат мерки”, подчерта той.

Според него твърденията на протестиращите, че бизнесът не получава компенсации, не отговарят на истината. Говорителят на Министерския съвет допълни, че само в туристическия бранш са изплатени 680 млн. лева от началото на COVID кризата досега.

“Разбирам собствениците на нощни заведения, но няма нито една мярка за подпомагане, която да сме спрели. Мярката 60/40 продължава да съществува. Помощта, която беше преди една година и която е сега, е абсолютно еднаква. Мярката беше осигурена до май, ние я осигурихме за юни, юли, август и септември”, каза още Антон Кутев.

Той коментира и работата на депутатите по актуализацията на бюджета:

“Това, което виждам в парламента, няма да доведе до плюс за никого. Парламентаризмът се проваля в момента в България. На нас ни трябва най-накрая смислено управление, което да пребори корупцията и да прави проекти за бъдещето. С надлъгване с по 50 лева няма да стане”, коментира говорителят на служебното правителство”, заяви Кутев.

Според него негативите от това ще ги понесат депутатите, защото “ние след една седмица си отиваме”.

Говорителят на кабинета добави, че се е надявал парламентът да “свърши повече”: “Нека изслушват министри, но трябваше да се обърне внимание на ключовите законопроекти, които трябваше да бъдат приети. А ние в най-добрия случай приключваме с актуализация на бюджета”.

Относно твърденията, че министърът на икономиката Кирил Петков ще направи своя партия Кутев заяви, че няма представа дали е така.

“Кирил Петков ми е много симпатичен, но най-малкото усещане, което имам, е, че България има нужда от нова партия. Представям си една партия на Кирил Петков като дясна партия и нямам представа как може да влияе на гласовете на БСП. Всеки има право да прави партия. Всички партии би трябвало да се съсредоточат не върху популизма, а върху реални проекции за бъдещето”, каза той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар