Защо ние плащаме за присъдите по вина на Цветанов, щом той има апартаменти за милиони?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Докато Цветан Цветанов трупа апартаменти, България трупа осъдителни присъди за стотици хиляди лично заради него.

Защо държавата не упражнява своето право на регрес и не си потърси парите от един човек, който има имоти за милиони, а ги връщаме ние от собствените си данъци.

Премиерът трябва да отговори на този въпрос“. Това заяви в ефира на БСТВ депутатът от „БСП за България“ Явор Божанков.

 

Той припомни, че преди години Цветанов е оправдал придобиването на други имоти с пенсията на тъща си, направени са проверки и не са намерени нередности. „По-късно, случайно или не, човекът, който правеше проверките на НАП, стана депутат от ГЕРБ. Имаше много дела срещу Цветанов, но той никога не пое своята отговорност“, подчерта Явор Божанков. Той призова премиера да спази думите си, че няма да търпи дори съмнение за корупция около себе си.

Явор Божанков посочи, че сега Цветанов оправдава новия си апартамент със заменка четири пъти под пазарната цена. „Поставяме въпроса защо строителят се отказва от 1 млн. лв. печалба“, заяви Божанков. По думите му, абсурдни обясненията, като на Цачева, че се е разхождала и е видяла една дупка, през Цветанов, който е обяснил, че същия ден, когато е купил новия апартамент, два негови стари апартамента са купени от човек от ГЕРБ. „Не вярвам на нито едно от тези обяснения“, категоричен бе депутатът от левицата.

Божанов припомни, че е станало ясно, че фирмата “Артекс”, която е продала изгодно апартамента на Цветанов, е строила небостъргач в София. По думите му обаче, не е ясно дали строежът на небостъргача е щял да бъде разрешен без една поправка в закон, подкрепена от същия човек. Не мога да кажа дали по този начин се отблагодаряват, но със сигурност има нещо ние не знаем и той не може да обясни. Този път обяснението с пенсията на тъща му няма да мине“, коментира той.

Явор Божанков подчерта, че най-много българските граждани се дразнят от липсата на справедливост. „Ако те отидат да си купят жилище, няма да получат по-ниска цена, ако дължат данъци, няма да им ги опростят и те с право се питат по-малко важни ли са от Цветанов“, заяви депутатът. Той попита какъв пример дават тези български държавници на народа, като самите законодатели не спазват законите. Божанков подчерта, че плащайки 1 млн. лв. по-ниска цена, Цветанов не е платил данъци в размер на 200 хил. лв. и така е ощетил държавата.

Източник/ци: http://www.glasove.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар