Защо ние, хора мислещи, образовани, повечето културни, допускаме в нашата държава да ни управляват говеда?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С голямо съжаление съм склонна да се съглася донякъде с проф. Иво Христов относно дебилите в България. Със сигурност не са 80 %, вероятно не повече от 25 %, 60 % носещи се по течението и мързящи ги да мислят и около 15 % умни и кадърни човеци. Откъде идва усещането за господство на говедата в България?

От това, че вместо 85 % да избират 15 % умни и кадърни да ги водят, всички избират от 25 % дебили да управляват държавата, изкуството, журналистиката, администрацията….изобщо навсякъде, където дебилизмът, простотията и честно казано – малоумието им, избуяват и се набиват на очи на всекиго.

И си ги селектираме специално. Генетично си ги подбираме – малки говеда, деца на по-големи говеда, които надминават и родителите си. Наблягаме на качества като кравешки или бичи поглед, бича осанка, минимален мозък и максимално мучене!

Явно интелигентните и другите – умни, но не мислещи, страдаме от остър мазохизъм, налагащ драстично лечение. Това, дами и господа, не е нормално, което го правим?

Защо ние, хора мислещи, образовани, повечето културни, допускаме в нашата държава да ни управляват говеда? Нямам логично обяснение! То бива, бива, емоционален, физически и психологически мързел, но това минава границите!

Имаме си пощръклели да крадат говеда, обитаващи кошарата на Народното събрание, други, още по-пощръклели – обора на Министерски съвет. Имаме си и крастави такива, които си начесват крастата по медиите и ни занимават с простоватите си особи, докато си намразим ушите.

Изкуството вече е да отидеш да слушаш чалга потресът Андреа или Преслава, певачки, които в други държави щяха да пеят още по баровете. Или да отидеш на селски събор в центъра на някой областен град , решен твърдо в носия, за да ти проличи, колко си народен. Балет, опера, класическа музика, изобразително изкуство – те са за упадъчните интелектуалци, които нямат място в съвременния свят.

Бизнесмени са същества като Арабаджиеви и Баневи, които само с пошлия си вид могат да потресат всеки нормален човек. Богаташите ни са хора, които са крали, а не са работили. И се гордеят с това.

Хора на изкуството са като Веждито, пръв от прислужващите мултаците и мафията, псуващ като хамалин и „усвояващ“ като дърт ц..н. Или като Андреата, която е готова да преглътне всякакво унижение от благоверния, стига да я издържа в залязващата й кариера.

Говедата морал нямат. Те имат само апетит. Когато селектираш и гледаш лебеди, може да очакваш красота, привързаност, финес. Когато селектираш говеда, може да очакваш само плюскане и накрая брадва.

Сами си го правим! От забавен цирк, с който се забавлявахме и се усмихвахме с превъзходство, се превърна в кланица – за нас, които допуснахме говедата да ни управляват, вместо да си знаят мястото. И да ги подкрепят дебилите и мързеливите.

Май е време за приключване на говедовъдството в България по върховете на властта!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар