Защо ТВ на БСП зове да не се гласува за Радев, вместо да си плати наема и режийните?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Върховете на партията отдавна водят тайна война с президента”, заяви пред Свободна Европа бившият депутат от Левицата Весела Лечева.

Доказателство за това е, че докато всички очакват социалистите да работят за победа на Румен Радев, от ефира на БСТВ, партийната телевизия на Левицата, директно прозвуча призивът “Гласувате за БСП и против Радев!” Коментарът е на Стоил Рошкев от началото октомври. „За 5 г. умните хора са разбрали”, допълва той тогава. Той бе свален преди време от ефир – а после върнат очевидно срещу определен ангажимент към ръководството – свидетели сме как Нинова лично управлява по телефона телевизията. Връщането е отиграно през колцентъра, ползван от БСП по избори, засипал неспонтанно БСТВ с вопли на фенки на Рошкев.

Лидерът на партията Корнелия Нинова също така напомни пред БНТ, че президентът дължи поста си на Позитано 20.
В същото време самата БСП натрупа съвсем буквални борчове. Неотдавна Столетницата нашумя с неплащането на наеми и сметки 2 г. на Позитано и за помещенията на БСТВ. Напомняме, че само за 2019 – 2020 г. партията получи 16 млн. субсидия от данъците ни.

В същото време на дневен ред са атаките към Радев. Въпреки това, според последното прочуване на Галъп, над 90% от електората на Столетницата ще гласува именно за него.

“Обикновените социалисти изобщо не изпитват напрежение. Напрегнато е само ръководството на БСП”, посочи Лечева, която е от вътрешната опозиция на Нинова и влезе в Инициативния комитет за издигане на Радев за втори мандат.
Тя смята още, че зад битката прозират “цели на други политически фактори – да се стигне до отстраняването на Радев”. Визира ДПС и ГЕРБ.
Преди дни Нинова напомни, че “съществените проблеми на гражданите се решават от парламента”, с което намекна, че това не е работа на Радев. “Забелязвам една тенденция, дано не стигне докрай, че президентските избори изместват парламентарните”, каза тя.
Лечева обаче смята, че “тенденция наистина има, но тя е друга”. Според нея ръководството на БСП отдавна води прикрита война с Радев две под две причини.
“На първо място е личното его на председателя на партията – то е накърнено от високия рейтинг на президента. Втората причина е по-важна и това, смятам, че е чужда мисия, чиято цел е главата на Радев”, каза Лечева. Тя намира примерите от партийната БСТВ за красноречиви и смята, че те подкрепят нейната теза.

Егор Глазунов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар