Защо точно сме в НАТО? Някой знае ли?

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сега логично обаче. Без емоции. Единствените прагматични доводи /нали прагматизмът е качество там, на Запад, а славянското ветрогонство – порок/, които съм чувал са два: Извън глупостите за „Цивилизационния избор“, разбира се.

1: Да не ни превземе Русия;

2: Турция да не направи референдум в Кърджали, по подобие на Кримския, и да го анексира. Това е по-нова опорка.
По 1: Добре, но като гледам какво се случва с Украйна, едва ли някой ще ни помогне тук срещу Русия. Колкото и да хвъркат някакви напушени холандски пилоти над Варна. И не, Член 5 няма да се задейства, защото има съкрушителен довод против това. Че психопатите в Москва могат да изпепелят света с ядреното си оръжие. Както за Украйна. Толкова! А на нас ще ни предоставят противопехотни мини да се осакатяваме сами 30 години по-късно, някакви гаубици от Полша, хамъри и други безполезни железа. А външната министърка ще си направи трип из европейските столици да им обяснява за… да, за Цивилизационния избор. Гледайте Украйна, мислете за България. Едно към едно.

По 2: Турция си взема Кърджали. Тук пък съвсем не може да се говори за прословутия Член 5. Ние сме две натовски държави и в случая той не важи. Спомнете си Кипър. Гледайте Гърция от ттогава и си мислете за България. Едно към едно.

И накрая. Когато следващият Тръмп реши да приключи с НАТО по съвсем прагматични, щатски, цели, ние какво точно правим? А да, ние сме направили нашия Цивилизационен избор. Ще го поставим на Капитан Андреево и на пристанището във Варна. И няма страшно! Няма страшно…

Степан Поляков

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар