За “Атака” вотът на недоверие е нелогичен, от “Воля” мислят до сряда – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За

Народно събрание

В понеденик БСП ще внесе вот на недоверие срещу кабинета заради провал в политиките по околната среда и водите. “Не съм убеден, че тази парламентарна процедура има своето място в близките дни. БСП системно сгреши с предложението за този вот. Правителството имаше времето да реагира ефективно, предприемайки реални стъпки”, коментира за БНР независимият депутат Явор Нотев от “Атака”.

Нелогично подготвеният вот на недоверие буди съмнение – наистина ли от опозицията биха искали да се стигне до оставка на правителството и до нови избори”, попита той. Според него такава идея трябва да бъде изоставена като обречена.

Бих бил изключително разтревожен, ако се окажем в ситуация на отказ да се сформира правителство и на влизане в безвремието на съставяне на служебно правителство… Ако оставим кораба без капитан в това време, ми се струва лоша идея”, заяви Нотев.

“Воля” ще излезе в сряда с окончателно решение дали ще подкрепи вота на недоверие, обяви Кръстина Таскова, зам.-председател на партията.

“Искаме да стане ясно кой е с жителите на Перник и кой иска да създава криза. Следим и действията на правителството, но засега изглеждат като действия при критично-бедствено положение, а не като действия, които ще разрешат трайно проблема. Въпросът е защо всичко се предприема чак сега… Превенцията и контролът за нас са на първо място”, посочи тя и увери, че решението на партията ще бъде в интерес на хората.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар