За България е неизпълнимо нареждането на неоколониалистите от Брюксел за намаляване на потреблението на газ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Предложенията на ЕК за намаляване на потреблението на газ от препоръчителни и доброволни биха могли да станат задължителни в една изострена ситуация. Това е потенциална възможност и предизвикателство, каза в предаването “Денят започва” на БНТ Петър Витанов, евродепутатът от БСП/Прогресивен алианс на социалистите и демократите.

“Макар че след като излезе това предложение от председателя на ЕК, доста държави изразиха своите резерви. Причината е, че ние имаме държави с различни специфики – едни са много по-зависими от руския газ, на други икономиките като цяло са по-зависими от газа. Би трябвало тези специфики да се отчитат и да не се прилага стандартизиран подход, защото няма да има необходимия резултат. Това вече изразиха 12 държави”, обясни евродепутатът.

Петър Витанов допълни, че липсва българската позиция и ще му е любопитно да разбере каква е.

“Слушах представителите на газовата асоциация, които казаха, че това е невъзможно, поне за България е неизпълнимо. И действително изглежда така. Не знам коя ще е тази държава, която ще каже на определени предприятия или сектори, че няма да получават газ и ще трябва да спрат производството”, подчерта той.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар