училище разруха

За българското образование днес може да се говори само със съжаление

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вие знаете ли, че на учителите настойчиво им препоръчват, да не кажем забраняват, да пишат двойки. Не знае, не учи, мързи го, не може да чете, да пише – минава.. За какво да четеш, като учиш – не учиш, пак ще минеш

За съжаление, за българското образование днес може да се говори само със съжаление. Във Франция, Русия, Гърция, Съединените щати училищата произвеждат французи, руснаци, гърци, американци. У нас подготвят европейци, космополити, граждани на света или иначе казано – безродници. Тук деца пишат на английски безупречно и на български – с грешки. Познават Джеферсън, но не са чували за Бенковски. Пеят Хепи бъртдей, но не знаят Мила Родино. Наясно ли сте, че вече в училище не учат ‘’ Балканджи Йово’’ и ‘’ Майце си ‘’. От учебниците изчезнаха ‘’ Опълченците на Шипка ‘’ и “ Кочо ‘’. Няма я “ Ралица “ на Пенчо Славейков, няма го “ Серафим “ на Йовков, няма я “ Цветарка’’-та на Смирненски. Махнали са ги. Ненужни, излишни са. Плява. В учебниците няма турско робство, няма зверствата в Клисура и Перущица, замазани са Баташкото и Старозагорското кланета, няма набиване на кол или групово бесене, изнасилване и сечене на глави. Няма кръвен данък, няма зъбен данък, няма го изборът между потурчването и дръвника. Вместо това има боза, захаросан сироп на мирно съжителство, кротко османско присъствие, идилична размяна на думи, песни и танци между поробените българи и присъстващите турци.

Вие знаете ли, че на учителите настойчиво им препоръчват, да не кажем забраняват, да пишат двойки. Не знае, не учи, мързи го, не може да чете, да пише – минава.. За какво да четеш, като учиш – не учиш, пак ще минеш.

Що за логика ? Къде е общественият интерес ? В какво е по-различен учителят от съдията ? Да не би ролята му в обществото да е по-маловажна ? Не можело учителите да пишат двойки. Могат ли да кажат на съдията: няма да вкарваш никого в затвора. Крал, пребивал, изнасилвал, убивал – само условно. Няма решетки. И тук – бягаш от училище, не учиш, не пишеш домашни, държиш се грубо, арогантно, каквото и да правиш – тройка и минаваш.

Училището отстъпи от функцията си да просвещава, то престана и да възпитава. И така, стъпка по стъпка, все по надолу и надолу, докато се заковем на позицията – най-неграмотният народ на Европа. Да, всички тези политически примадони, от женски и мъжки пол, които ходят и пърхат с купешкия израз : ‘’Образованието ни е приоритет’’ ни доведоха до там, че вече сме първата по неграмотност страна в Европа. От държава , в която неграмотността бе ликвидирана, изпаднахме в другата крайност.
_______________________________________________________________
Представете си следната сценка: приготвяте вечерята и на вратата се чука. Отваряте – полицаи и непознати цивилни. Показват ви някаква хартия, обясняват ви, че са социални работници, получили са анонимен сигнал срещу начина, по който отглеждате детето си. Нахълтват грабват детето или децата ви и ги отвеждат в неизвестна посока. Повече не ги виждате.

Това не е филм на ужасите. Това може да се случи на всеки български родител, може би твърде скоро. Първите стъпки вече са направени – това е Постановление 100 на МС от 8 юни 2018 г. Въз основа на него на 26 юли т.г. МОН взе решение за създаване на нови шпицкоманди – наричат ги ‘’ екипи за обхват ‘’ с полицаи, социални работници и общински служители. От Нова година тези екипи имат право да нахлуят у Вас и да Ви съсипят живота.

Екипите за обхват са първа стъпка към прилагане на зловещата практика за отнемане на деца от родителите им, развита от Норвегия и позната като идеологията Барневерн. Според нея ако социалните служби преценят, че децата не се отглеждат според наложените правила, те могат да ги отнемат със сила, да ги настанят за отглеждане в домове или при т.нар. приемни родители и биологичните майка и баща да не ги видят никога повече. Нещо като кръвен данък, но още по-извратен. Защото децата могат да попаднат при т.нар. еднополови приемни родители.

Норвегия, богата държава, която не е член на ЕС, подкупва чрез т.нар норвежки финансов механизъм лабилни правителства на по-слаби държави да прилагат нейните норми за отглеждане и възпитание на децата. Там не само еднополовите бракове са разрешени, но и сексуалните извращения изглеждат норма. Това е същата държава, в която един обикновен норвежец Андерш Брейвик изби преди няколко години 77 деца – разстреля ги едно по едно и сега спокойно пише книги в затвора. Това е държава от скандинавския свят, в който вече не само обикновени извратеняци, но и видни депутати предлагат узаконяване на кръвосмешенията между родители и деца. Норвегия не смята за необходимо да има посолство в България, закри го преди няколко години, но плаща, за да ни манипулира.

Фашизъм или ново еничарство ? Не, по-гадно, защото жертвите са деца. Никой не знае какво ще стане с тези, до които се докопат, дали няма да ги вкарат в своднически и педофилски мрежи. Как ще растат, откъснати от живи, здрави и любещи родители, що за хора ще станат, освен душевно, няма ли да бъдат осакатени и физически ? И какво е това ранно сексуално ограмотяване и ранно мастурбиране? Това ли трябва да се учи в детската градина ? Манипулираните от Норвегия опити може да се окажат по-гнусни и от Истанбулската конвенция, с която изглеждат органично свързани.

Постановление 100 на МС изглежда насочено към циганите с цел да вкара децата им в училище. Добре, но Вие представяте ли си как социалните финтифлюшки ще отидат в гетото и какво ще стане, ако отмъкнат и едно дете. Какви крясъци, писъци, клетви ще изригнат, какви побоища ще пламнат. У нас няма сила, която да накара циганите да си плащат тока и водата, та ще ги задължат да пращат децата си на училище или ще им ги вземат. Абсурд.

Тогава защо е тази безумна драматургия ? Не е ли ако сте неудобен на властта, ако много приказвате, но няма как да ви запушат устата, не могат да ви пратят данъчни, защото сте на заплата, не могат да ви уволнят, защото не сте на държавна служба, няма как да ви смачкат и ето : Еврика ! Един анонимен донос и ще паднете на колене. Ще молите милост, ще обещавате верноподаничество, само и само да ви върнат детето. Харесва ли ви тази перспектива ?

_________________________________________________________________
Понеже с историята много се спекулира, нека си представим какво щеше да стане със страната ни, ако вместо да се окаже в състояние на война със СССР, България бе сключила сепаративен мир с англоамериканците. Знаем, че през август и септември 1944 г. в Кайро се водят интензивни преговори между официалните представители на тогавашното българско правителство Стойчо Мошанов и полк. Желязков и представители на САЩ и Англия. Това е един от най-ключовите моменти в нашата нова история. Какво щеше да се случи, ако София беше капитулирала пред западните съюзници, приемайки техните условия.

Тук са щели да навлязат английски и турски войски, за да ни окупират и да пресекат пътя на Съветската армия, както е искал Чърчил. България, вероятно, е щяла да остане в западната зона на влияние. Както чухме току-що, само Гърция е искала от нас 1 млрд. долара репарации. Един милиард и сега са много. Преди 75 години обаче те са били чудовищно много

Но това не е всичко. Чърчил, воден от дългогодишната си омраза към България, настоявал и пълно разоръжаване на българската армия. Т.е. разоръжена, тя нямаше да има възможност да участва в заключителната фаза на войната на страната на антихитлеристката коалиция. А това, заедно с партизанското движение, беше основният ни коз да бъдем приети като воюваща срещу Райха страна. Благодарение именно на това – на въоръжената съпротива и на участието ни във войната срещу нацизма на Парижката МК са отхвърлени всички териториални претенции към нас и ние не губим територия. А претенциите не са били никак малки. Освен милиарда долари, Гърция е искала значителна част от Югозападна България, изворите на Арда, Мадан, голяма част от Родопите, като границата минава до Асеновград. Турция, както чухме, е била готова да нахлуе и надали някой се съмнява, че ако беше влязла, нямаше кой да я изгони. Колкото отстъпи от Кипър, толкова щеше да се оттегли и от завзетите от България територии.

Узнал условията на капитулацията, Мошанов ги отхвърля, зарязва преговорите и се връща в България. Той обаче не знае, че има още апетити. Тито също има претенции. Той е искал не само Македония, но и границата да минава на 10 км от София. Като имаме предвид, че негов пръв съветник е Рандолф Чърчил, син на британския министър-председател, който е ненавиждал България и българите и е искал да превърне София в картофено поле, можем да си представим какво щеше да остане от България ако в нея бяха навлезли юанглийски и турски войски, а не Червената армия. Може би щяхме да останем в западната сфера на влияние, като Турция и Гърция, но с много по-малко територия и население, с много по-малко природни богатства и полезни изкопаеми и с един колосален дълг, който никога нямаше да можем да изплатим. Сложете двата варианта на везните и преценете кой би бил по-добър, не за един или друг, а за нас като народ и за нашата държава.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар