гражданска отговорност

За Гражданската отговорност и Истанбулската конвенция

България, Мнения
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Помните ли, че шефката на парламента Цвета Караянчева, за която “Пекин е столица на Виетнам”, нарече “тъмни сили” онези, които са срещу Истанбулската? Е, вчера нейният пиар написа като част от единния залп на пиарите на ГЕРБ, че не просто нищо не е направил ударилият журналистка и уволнен негов колега от МС, ами който познавал въпросната колежка… Истанбулската конвенция не беше ли срещу насилието над жени? ГЕРБ не я ли подкрепяше?

Ами защо тогава всичките му пиари, включително на подписалата я като правосъден министър сегашна външна Екатерина Захариева така защитават своя човек, бил професионалист – оставете другото, ами кой отговорник по комуникация решава със сила въпроси – това ли е професионализъм по стандартите на българския кабинет? Че дори медийният съветник на премиера порица онези, които съдели въпросния “пиар”…. Даже не питаме, ако не е виновен, защо се извинява. А защо го прави на третия-четвъртия ден от инцидента?

И цялата тая работа стана повод за публични дебати покрай подписка сред дръжките на микрофони в НС, които не защитиха например майките на инвалиди от изгонването им поради “несъответстващ дрескод”, и то на четвъртия ден от удара?

Ами сигурно е не особено добре измислен “пиарски” “маньовър”, както казваше Тодор Живков, за отвличане на вниманието от случая Олимпик, който стигна до парламента същия ден. И постави със страшна сила не само проблема с фалиралия “кипърски” застраховател, който се оказа, че не е продавал в родината си, а само в България, при това е регистриран в Люксембург.

Постави изобщо проблема с Гражданската отговорност. Която, апропо, е скочила с 40% тази година и предстои да се увеличава, което подсказва, че управлението е силно загрижено за този сектор, не страни от него, даже твърде му е близък.

Защо дойде поскъпването конкретно? Ами, защото избраната от това мнозинство КФН вдигна двойно застрахователния фонд на самите застрахователи, та си вдигна и заплатите – към 20 бона месечно с бонусите взема шефката, към 15 бона депутатката от ГЕРБ и нейна заместничка, чието име няма значение, щом чете римското число VII в закон като Ви Ай Ай от трибуната на парламента. Някой би се скрил след такъв позор, но не са такива хора…

Оставете другото, а погледнете как тази застраховка ни я превърнаха в данък. И то данък не върху гражданите, а върху превозните им средства. Което, разбира се, е малоумие дори заради самото име на застраховката – колите не са граждани. А един гражданин носи отговорност, независимо кое свое превозно средство кара…

Днес разбрахме, че уволнената заместник-шефка на КФН не само е предупредила овреме какво се случва с фалиралия застраховател, а че още 1 е на път да потъне.

И че, в разрез с осъществяваната от седмица пропаганда, нашият гаранционен фонд покрива загубите на 197 000 ощетени застраховани в Олимпик, а после евентуално ще вземе пари от кипърския, ако той събере нещо от фалиралата компания.

Само напомняме, че от несъстоятелността на КТБ я събраха 10%, я 15%…


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар