За да се напиете по-бавно тази вечер направете това!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Малцина са тези, които не пият в новогодишната нощ (а и не само). Но мнозина са тези, които щом започнат да пият не знаят кога да спрат и бързо се напиват.

Нека бъдем честни – никой не иска да се напие бързо и до несвяст и още повече не иска да го боли главата на следващия ден и/или по-зле – да повръща в следствие на алкохолно опиянение.

Но, спокойно  имаме страхотна новина. Според диетоложката Елена Соломатина има какво да направите преди новогодишното пиршество (а и за всеки друг повод с пеене), за да се напие по-бавно.

Лекарят препоръча да се пият 20-30 грама алкохол час и половина преди празника.

„Това ще помогне на черния дроб да се събуди и да започне да произвежда необходимите ензими предварително. Трябва също така внимателно да планирате какво точно ще пиете. Напитките трябва да бъдат изключително от една суровина: пшеница, грозде и т.н. микс“, каза докторът.

Според Соломатина не трябва да се натоварва черния дроб с твърде тежки продукти: месо с майонеза, сирене, цаца и други:

„Това създава допълнително натоварване на организма и допринася за интоксикация. Не е нужно да ядете и сладкиши – тялото ви първо ще започне да го преработва и обработката на алкохола ще се забави“.

По думите й си заслужава да си хапнете нещо пикантно и леко. Например картофена салата.

„Можете да вземете леки разфасовки, парче пиле, риба, хайвер. Но, между другото, не трябва да  ядете хайвера с хляб“, допълни диетологът.

Освен това тя препоръча да не се пие прекалено бързо, да се движите повече и да се излиза на чист въздух по-често, за да не се напиете бързо и да не страдате от коварен махмурлук след това.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар