Протест

За да се получат стихийни бунтове трябва да ни оставите без ток!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чета във Фейса призиви от енергетиците да ги подкрепим – не с лайкове, а в действителност.

Как да стане?

Не искате партии, както земеделците, които изгониха Костадинов и мнооого бяха горди. После си подвиха опашките и се прибраха измамени. Да, десетина латифундисти ще си вземат парите, другите ще духат качамака. Не, че “Възраждане” щеше да направи чудеса, ама не искате тях, не искате други, а ревете аз, пенсионерката от дивана, да ви помагам.

Не става.

Същото е и с енергетиците. И те не желаят партии да ги яхат, ама, ако може моя милост с мъжа ми да отидем с двата джипа и да затворим магистрала “Хемус”.

Не ме разсмивайте!

За да се получат стихийни бунтове трябва да ни оставите без ток, а това вие от “мариците” можете, стига синдикатите да бяха истински и да направят стачка, а не да затварят едно-две кръстовища.

Дръпнете шалтера на държавата – той е в ръцете ви – и аз ща, не ща ще отида на магистралата да легна. Все от нещо ще се умира, поне да е в бой, както по филмите.

Иначе си имам ток, сготвих пълнени чушки, нарязах салатка от домашните ми домати и напоително си говорихме с мъжа ми как ще ви прекарат, защото никой не застава зад вас.

Няма как да се случи – без да сме пострадали всички. Тогава може и без партии, или истински синдикати.

Всичко друго е – другари, дайте да дадем! Какво? Нищо няма да дадат другарите. И аз…

Зоя Деянова


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар