За диктатора Бойко, Хитлер и Сталин са номер едно

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В интервю за списание “Макс” столичният кмет Бойко Борисов сподели свои мисли за живота и политиката. Явор Дачков цитира дословно някои от думите му, които макар и скандални останаха почти без реакция в България.

 

 

На въпроса кой е най-впечатляващият лидер в световната история, Борисов отговаря:

“В съвременната история за мен номер едно, който ми е просто модел на подражание, е г-жа Ангела Меркел. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао – за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества”.

Бойко Борисов – евентуалният бъдещ премиер на България

Край на цитата. И преди да кажа няколко думи по него, ще си позволя да цитирам още едно откровение на Борисов: “Аз се гордея с това, че не съм гей и че разбирам от жени. Така че, мисля, че добър път съм си избрал.” И друга негова мисъл: “Обичам да вечерям по чехли и къси гащи”. Както казах, това са думи на кмета на София, но също така и на вероятния бъдещ премиер на България. Бойко Борисов е лидер на ГЕРБ, която е сочена от социолозите за евентуалния победител на предстоящите избори. Бойко Борисов и неговата формация са членове на Европейската народна партия. Ако беше дал такова интервю в Германия например, с политическата му кариера щеше да бъде свършено. Нека повторя, че Борисов не е някаква политическа екзотика, ексцентричен тип от рода на Жириновски и Жорж Ганчев.

Борисов има претенцията да е сериозен политик

с всички шансове утре да застане начело на държавата. И ако думите му сигурно не са изненада за никого в България, за мен изненада бе липсата на реакция от страна на политици и журналисти. С много малки изключения думите му бяха оставени без реакция. На всичкото отгоре, лидери от ДСБ все по-настоятелно започнаха да говорят за съвместните си опозиционни и управленски действия с Борисов.

Партията, която има в името си думата “демократи”, и която твърди, че е наследница на антикомунистическата дясна традиция в България, се готви да управлява с почитател на Хитлер, Сталин и Мао.

И това не е от лекомислие, а от тънки сметки как да дойдат на власт. Всички виждат на какво прилича Борисов и какво представлява като политик, а след горните откровения бих казал и като човек. Чудя се само дали и западните му поддръжници от ЕНП ще преглътнат спокойно тези изявления, а и не само тях. Вярно е, че цинизмът в западната политика отдавна не учудва никого. Но би трябвало да има граници, които да не се прекрачват.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар