За добре дошъл: Първи сигнал до земеделския министър за политическия чадър над приближените на властта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ поведе протеста за норките към Министерство на земеделието. „Посрещнахме министъра на земеделието с първия сигнал – за корупцията и политическия чадър над приближените на властта в земеделието“, написа тя в страницата си във Фейсбук.

„Тука просто трябва да бъде направена проверка и фирмата, която е собственик на фермата за норки, която се ползва с политически протекции…просто тя трябва да си получи съответните проверки и съответните актове. Това трябва да бъде затворено“, категорична бе Манолова, а съпартиецът й Арман Бабикян допълни: „Всички от Стара Загора знаят за какво става въпрос“.

 

Протестиращите внесоха подписка в Министерски съвет и заявиха, че очакват от новото служебно правителство да спре дейността на фермата за норки.

 

Организатори на акцията са Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и Сдружение „Кампании и активизъм за животните в индустрията“.

 

Темата беше засегната неколкократно през последните дни на заседанията на временната комисия за ревизия на управлението.

 

На изслушване пред комисията беше представен сигнал, отчитащ детайлите, нарушенията, нередностите и проблемите около фермата за норки на „Градус“ през последните пет години.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар