За един ден Турция ваксинира 1,2 милиона души

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От началото на масовата ваксинация в средата на януари Турция е поставила общо 35,86 милиона ваксини срещу коронавируса

Рекорден брой хора са били ваксинирани вчера в Турция срещу COVID-19 – 1,24 милиона, което е най-високият брой поставени ваксини само за един ден, предаде Анадолската агенция. Това съобщи в Twitter здравният министър на страната Фахреттин Коджа. От началото на масовата ваксинация в средата на януари Турция е поставила общо 35,86 милиона ваксини срещу коронавируса.

В отделно изявление министърът на здравеопазването съобщи, че „острата“ фаза на пандемията от COVID-19 в Турция е на път да отмине. Това той каза във виртуален разговор с Ханс Клуге, регионалния директор на Световната здравна организация за Европа, предаде NOVA.

Мисля, че острият период на пандемията наближава своя край и ние вече започваме да виждаме светлината в края на тунела“, каза Коджа. Клуге е благодарил на Турция за международното сътрудничество и солидарност. Той е отбелязал, че страната е подкрепила над 100 страни и десетки международни организации и я е поздравил за бързото извършване на ваксинацията срещу COVID-19. Коджа е подчертал, че усилията на Турция да разработи собствена ваксина срещу коронавируса продължават с пълна сила.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар