За жабетата става въпрос. Ония жабета, дето ги ручахме от 30 години насам.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изборът на новия главен прокурор беше предизвестен, предрешен и не е изненада за никой средно грамотен и средно разумен човек. Не е изненада и гласуването 20:4 в полза на кандидата, който публично не признава разделението на властите, има нова визия за медийното присъствие на прокуратурата, която се изчерпва с неговите регулярни участия в брифинги и пресконференции и най-малко веднъж в седмицата, каакто и с други милиционерски трикове и номера. Изненадата се крие в друго, драги читатели.

Изненадата е в това, че властта яко се уплаши и от протеста на подкрепящите Гешев, които блокираха центъра на София и сппряха градския транспорт, както и от митинга на на неговите противници, които блокираха възловото кръстовище „Орлов мост“ за един цял работен ден, от което пострадаха хиляди и десетки хиляди невинни граждани, на които не им пука кой ще е новияя главен прокурор, тъй като няма начин новият да се отличава по някакъв наин от предишния главен прокурор.

Властта се парализира и започна да преговаря с протестиращите и от двата лагера, но не посмя да разпръсне и двете общо взето рехави сборища, не преби митингуващите и не пусна водните оръдия срещу тях.

И се получи един парадокс – властта силово наложи „избор“ на нов главен прокурор, който е функция на силата, избрала предишния главен прокурор, но властта не намери кураж да се разправи с привържениците и с противниците на новия главен прокурор, а и двете страни бяха за бой.

Властта потроши много пари в днешния ден, но всичките представители на властта сега доволно потриват ръце и ще си легнат да спят с мисълта, че са си свършили работата перфектно.

За жабетата става въпрос. Ония жабета, дето ги ручахме от 30 години насам.

Любо Кольовски

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар