Банани

За няколко банана изпратихме бащите ни на гурбет в чужбина

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За няколко банана изпратихме бащите ни на гурбет в чужбина. Да леят семето си там и насилствено да ни лишават от деца. Децата, които трябва след време да тъпчат тази земя, за да не опустее.

За няколко банана децата им останаха сиротни и лишени от опората на башиното рамо залитнаха. Залитнаха към дълбините на безпътието, вперили поглед натам, откъдето идавт бананите, редящи се на опашки отново, но този път поради дефицит на бащи. Опашки за бащинска ласка.

За няколко банана продадохме мечтите си и ги осребрихме, за да може днес идеалът да умре от глад. А той не виреел на банани.

За няколко банана дъщерите ни днес не стават майки. Не стават майки, защото ги научихме, че с бананите иде и ламтежът за пари. Ламтеж, който те прави силиконова кукла, лишена от порива на женското в теб, която всеки ден абортира бъдещето на страната ни.

За няколко  банана забравихме какво е семейство, приятелство, добросъседство. Поканихме самотата да седне край нас на трапезата, за да не горчи послевкуса от едно криворазбрано пиршество.

За няколко банана… толкова!
Да ни е сладко.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар