Гей джендър

За пореден път “Национален фонд култура” финансира „драг кралици”

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Написах това вчера, но някак не вървеше на толкова светла дата като 22.09 да си говорим за бинго с… космати драг топки, нали?

За пореден път, и то след като веднъж бяха в епицентъра на скандала с подобна порнография, “Национален фонд култура” финансира „драг кралици”, по-точно – бинго с „драг „кралици“, които ще „въртят заплашително топки”.

А през 2022 г. имаше друг скандал, свързан с изложбата “Другите българки” и документалният филм “България в транс”, който проект отново беше финансово и от НФК, като одобреният бюджет от държавата беше в размер на 10 000 лв.

Авторът Михаил Вучков използва фолклорната символика от картините на Владимир Димитров-Майстора, за да покаже историите на няколко души, променили пола си. Според въпросният, хората, преминали през операция по смяна на пола през 21 в., се оказват в сходна позиция с жените от края на 19 век, чието място е било “под домашната стряха”. Тоест откровена подигравка с картините на Димитров и образа на жената, на хубавата българка, увековечен от него.

НФК пък, както сами определят своята мисия, целят да подкрепят на национално ниво създаването, развитието и разпространението на българската култура и изкуство в страната и чужбина. Умилително, особено на фона на някои от проектите, които финансират и на фона на шефа им Слава Драгунчев, който се оказа, че има и профил в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс, където се подвизава с профила “Кралицата”.

През годините са отказани от финансиране редица наистина качествени проекти. Например „По пътя на българските традиции”, който целеше да представи 12 сред най-значимите български празници, изобразени чрез средствата на живописта.

Една от причините за отказ – завишен бюджет. Знаете ли за какво сума ставаше въпрос. Само 4 988лв…

Виждаме, че не всичко опира само до пари… ако бюджетът е ограничен, както непрекъснато се тръби и не достига за явно стойностни проекти, как такива огромни суми (почти 80 000лв.) се заделят за крайно спорни и откровено пошли идеи? Това не е култура, не е даже и халтура, това е новата диктатура…

Да разбъркаме косматите топки, уважаеми. Бингооо!

п.п. В коментар давам и линк към статията ми във “Флагман”.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар