За рождения си ден: Доган поздрави предизборния екип на ДПС с „Калашников“ на Горан Брегович

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Музикално поздравление от г-н Ахмед Доган за НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДИЗБОРЕН ЕКИП НА ДПС с „кодирано“ послание…

 

Това написа във Фейсбук председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, а музикалният поздрав е прочутата песен „Калашников“ на Горан Брегович.

 

Днес почетният председател на Движението за права и свободи навършва 67 години.

 

Изпълнението на „Калашников“ е от концерта на известния композитор и музикант от Босна и Херцеговина и неговия „Оркестър за сватби и погребения“ в полския град Познан през 1997 година.

 

ДПС води активна предизборна кампания. Често в речите си пред избирателите Мустафа Карадайъ подчертава за Бойко Борисов: Този държеше калашник по време на Възродителния процес срещу мирни протестиращи!

 

В Тервел пред симпатизанти, припомняйки стари и нови думи на Борисов, Карадайъ казва: „През 1989 г. излязохме на едни мирни протести, нямахме и камък, и тояга в ръцете си. От другата страна държавата какво направи? Изкара танковете и калашниците. Кой беше там? Този, който беше от другата страна, в ръцете си имаше калашник. Беше от другата страна на барикадата. А от нашата страна какво имаше – мирни протестиращи и жертви. И този (…) днес излиза и говори за Възродителен процес, дава акъл на кого – на хората от Добрич, Тервел. Нали го чухте?! Казва „целите на Възродителния процес бяха правилни, методите трябваше да бъдат други“. И говори какви методи той ще прилага. И като идват изборите, казва „аз съм гарантът за мира“. По някое време Карадайъ добавя: „Преди 1989 г. ние свалихме режима на Тодор Живков. След свалянето на тоя режим, това момче Бойко излезе от милицията, за да си запази партийната книжка на БКП. И стана пазач на Тодор Живков“. Карадайъ разказва, че откакто Борисов управлява, България е натрупала 20 млрд. лв. дълг.

 

Същото Карадайъ каза и в село Партизани, община Дългопол.

Карадайъ говори, че от 10 години цари еднолична, авторитарна власт. И прави паралел с 80-те години на миналия век, когато „насила някой се опитваше да ни отнеме идентичността, името, да ни забранява езика, религиите“. Хората излезли на протест, а насреща – танкове и калашници.“Кой ги държеше тези калашници?“, пита Карадайъ, а от множеството се чува глас: „Бойко“. „Всичко знаете“, отвръща председателят на ДПС. В размяна на реплики със симпатизантите се чуват обяснения на Карадайъ от трибуната как при Тодор Живков глобата за говорене на майчин език била 20 лв., а сега при Борисов – 2000 лв.

 

 

Източник: epicenter.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар