За тях ще се говори дълго! Влюбени от Петрич дадоха урок по българщина!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Такова чудо не сме виждали. Уникална сватба като истинска приказка. Спектакъл, повторил ритуалите на българите от едно време., режисираха сами, влюбените от Петрич Томислава Лазарова и Здравко Стойков.

Истинска българска сватба на поляната пред хижа Беласица над Петрич. Красива, забулена невеста се с рода прощава, целува ръка на родителите и този акт, разплака над 200 гости, дошли на сватбеното тържество на Томислава и Здравко.

Над 200 малки и големи от няколко поколения, облечени с красиви български носии, ушити, купени и издирени, специално за празничния ден на двамата млади, се събраха на поляната пред хижата, за да станат част от една приказка, достойна да представи България пред света. Това могат да направят само истински българи, млади хора, възпитани в дух на българщината и почитане на традициите.

„Историята ни започна бурно, любов от пръв поглед, след първата прегръдка, вече знаех, че тя е момичето за мен“, разказва пред struma.com щастливият младоженец Здравко и продължава.

„Томислава замина за Америка много бързо, след като се запознахме, но и двамата знаехме, че нищо не е в състояние да ни раздели. Много се обичаме. И двамата винаги сме обичали България и българските традиции. Да направим такава сватба решихме в Жеравна. Заведох любимата на фестивала на носиите и вече нямахме съмнение, че нашата сватба ще е в този дух. Сгодихме се и грижливо се подготвяхме за този ден, които искахме да остане незабравим спомен цял живот.

Продължението четете ТУК

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар