Кирил Петков

За часове Петков уволни и после върна на работа зам.областните управители на ИТН За часове Петков уволни и после върна на работа зам.областните управители на ИТН

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Рано сутринта в областните градове са били получени мейли от Министерски съвет, в които се нарежда от името на министър-председателя Кирил Петков да бъдат уволнени всички зам.- областни управители от квотата на „Има такъв народ“, съобщи „24 часа“.

Изненадващото решение е било взето веднага след избухването на скандала между „Продължаваме промяната“ и партията на Слави Трифонов, която напусна управляващата коалиция.

През деня публично известно стана само отстраняването на кадъра на ИТН в Благоевград – Анита Коцелова. Всички останали запазиха мълчание и не информираха медиите за рокадите, направени на пожар.

Преди минути обаче в 28-те областни управи е бил получен нов мейл. Вътре пишело – хората на Слави Трифонов да бъдат върнати обратно.

Заповедта отново е подписана от министър-председателя Кирил Петков. В маневрите от „Продължаваме промяната“ съзират знак, че се търси път за помирение на разпадналото се правителство и мнозинство.

„Тъкмо си събрахме багажа и сбогувахме с колегите, и после почнахме да разопаковаме. Сигурно до понеделник, защото не се знае какво ще стане“, каза един от зам.-областните управители на ИТН пред „Флагман“.

Според коалиционното споразумение ИТН има шестима областни управители – във Враца, Кюстендил, Плевен, Разград и Русе и София област, както и шестима зам.-областни управители.

Не е ясно сега как ще бъдат разпределени техните квоти, тъй като четирите партии дълго време си разделяха областните и се стремяха да постигнат баланс.

Очаква се „Демократична България“ да поиска София, както и зам.-областен управител в Бургас.

„Продължаваме промяната“ ще настоява за Русе, Плевен и зам.-областния на Благоевград, а при това положение БСП ще трябва да се задоволи само с области като Кюстендил или Разград.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар