За 10 години безобразия и злоупотреба с власт, повечето хора започват да свикват с правната неграмотност и административния произвол на управляващите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
За 10 години безобразия и злоупотреба с власт, повечето хора започват да свикват с правната неграмотност и административния произвол на управляващите.

Това не означава, че е настъпила „новата нормалност“ на неграмотниците. Означава, че е дошъл краят на търпимостта към техния безнаказан произвол.

Какво казват юристите за заповедта на министъра на здравеопазването за задължителното носене на маски на открито – адв. Мария Петрова, специалистът по медицинско право:
„Освен това трябва да се има предвид, че сега не сме в ситуацията на извънредно положение, а сме в извънредна епидемиологична обстановка, която по силата на Закона за здравето не дава възможност едностранно на министъра на здравеопазването да прави мерки от такъв мащаб“.
„С оглед интереса и здравето на децата не е най-добре те да носят маски, това се коментира и от Педиатричната асоциация. Разчитам, че в тази тежка ситуация здравните власти ще излязат със становище относно децата, защото според мен тази уязвима група е защитена по смисъла на Конституцията, към тях трябва да се подхожда с по-висока доза внимание.“
По думите на Петрова властите не успяват да убедят хората да носят маски, защото е разрушено доверието и защото поведението на властта не кореспондира с мерките, които налага.
Антония Първанова

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар