Зверска гавра с момиченце във Варна! Ромчета го подложиха на мъки и жестоко унижение!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За кошмарен случай на агресия от страна на група момчета към съученичка научи Varna24.bg.

Случаят е от 18 март. 12-годишно момиченце от училище “Любен Каравелов” се прибира след училище към дома си в “Аспарухово”.

По пътя я застига група от пет момчета на нейната възраст от същото училище и започват да я блъскат, ритат и влачат за косата. Заповядват на детето да се съблече, като през това време най-големият от насилниците, седмокласник, прави клип с телефона си.

По информация на Varna24.bg кошмарът се разиграва в близост до полицейското управление в квартала, а камери запечатват гаврата.

“За случая са информирани всички институции и те работят по него. Тече разследване от полиция и прокуратура, с децата и родителите работят психолози, както и медиатори от Център за обществена подкрепа, тъй като момчетата са от ромски произход.

В нападението участва момче в четвърти клас, което се е завърнало скоро от чужбина и е на възрастта на шестокласниците, три момчета от шести клас и един седмокласник. Компанията от насилници е познавала момиченцето, тъй като са учили в едно училище.

Докато групата тормози детето, седмокласникът снима клип. След това момчетата са го качили в социалната мрежа, с което болката и унижението на нападнатото дете и бела още по-голяма. Полицията е премахнала клипа от всички канали на разпространение.

В училището са предприети незабавни мерки, свикана е комисията за противообществени прояви, в дирекция Закрила на детето е проведен координационен съвет за набелязване на мерки по случая.

С децата и родителите работят психолози. Наказание ще има и то сериозно след като всички институции си свършат работата. В момента всички деца са в болнични и това до известна степен затруднява работата на експертите”, обясни за Varna24.bg началникът на инспектората във Варна Венцеслава Генова.

Медията направи опит да се свърже с директора на училището за повече яснота по случая, на този етап неуспешно.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар