Здравеопазването ни е такова, че избива населението

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Репортажът на НОВА за фалшиви диагнози, хоспитализации и интервенции в болницата “Св. Георги”, клиниката по Лицево-челюстна хирургия (проф. Печалова), в Пловдив е типичен случай, описващ катастрофата в здравеопазването. Здравеопазването ни е такова, че избива населението. Невежество, некадърност, брутална алчност.

Точно каквато е и ситуацията във всички други сектори на държавната и частната среда. Източването на касата по фиктивни пътеки е черна дупка, която коства и ще продължи на коства на хората реални интервенции по измислени диагнози.

Лошото е, че не става дума САМО за документни измами. А за прилагане на инванзивни медицински действия върху хора, които нямат нужда от това. Преди време посетих една частна клиника за профилактичен преглед, оказа се, че вече не ти предоставят и изледванията, просто ти тряскат диагноза и ти изписват каквото им хрумне.

 

Имаше един куп нарушения, неизпълнени изследвания, фалшиви резултати и пр. Но клиниката богата, услугите свръхскъпи, лекарите нагли и безочливи, уверени в своето превъзходство и ползващи пациентите като невежи овце. Слава Богу, че някои все още четем по нещо и можем да се ориентираме, и то не е от снобски претенции за медицински знания, а единствено по принуда и от чувство за самосъхранение.

В здравеопазването има нула контрол, всепозволеност, грабежи, шапки на партиен феодализъм, тотална незаинтересованост на политиците за прилагане на надзор и правила. Само че вътрешноболничните супербъгове, полирезистентни, не подбират хората по богатство и партийна принадлежност!

Калина Андролова

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност