Здравната агенция на ЕС посочи 6 “опасни” поради COVID-19 страни – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Здравната агенция на ЕС призова страните, които наблюдават увеличение на случаите на COVID-19, да възстановят някои ограничения, предупреждавайки за възобновяване на случаите в части на Европа.

 

В последната си оценка на риска Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) заяви, че има доказателства, че новият коронавирус набира скорост.

 

“Докато много страни сега тестват леки и безсимптомни случаи, което доведе до увеличаване на докладите за случаи, има истинско възобновяване на случаите в няколко държави в резултат на отслабване на мерките за физическо дистанциране”, посочва агенцията.

 

Базираната в Стокхолм агенция заяви, че за тези страни, които виждат увеличение, “рискът от по-нататъшна ескалация на COVID-19 е голям”.

 

Ако тези държави не успеят да приложат или засилят ограниченията, рискът е “много висок”, предупреди тя.

 

Според ECDC държавите, които са забелязали увеличението след премахването на мерките за контрол, “трябва да обмислят повторно въвеждане на избрани мерки постепенно, на фази и устойчиво”.

  

ECDC също така заяви, че общият брой на ежедневните случаи, както и 14-дневният процент на заболеваемост изглежда се увеличават, “въпреки че в момента той е по-нисък от първия пик, който се случи на 9 април 2020 г.”

 

През двете седмици до 2 август повечето от над 100 000 нови случая са били докладвани в Испания, Румъния, Франция, Обединеното кралство и Германия.

 

Според данни на AФП досега в Европа са били установени над 3,3 милиона случая на COVID-19 и 213 353 смъртни случая.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар