Здравната ни система не е подготвена, нямаме необходимия ресурс за борба с коронавируса

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Здравната ни система не е подготвена, нямаме необходимия ресурс за борба с коронавируса.

На българите няма да бъде спестено нищо и ще бъде казвана истината, такава, каквато е за вируса.

Това обяви на първия си брифинг проф. Коста Костов, който ръководи Медицинския експертен съвет.

Костов поиска да бъде наричан координатор, а не председател на съвета. Членовете са – проф. Радка Аргирова, клиничен вирусолог,. проф. Галина Кирова, специалист по образна диагностика, адвокат д-р Мария Петрова, медицинско право, д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър и съдебен експерт, д-р Атанас Мангъров, специаист по детски инфекциозни болести, доц. Васил Велчев, кариолог, проф. Георги Момеков, фармаколог, д-р Валентин Павлов – зам.председател на Българския зъболекарски съюз. Доц. Росен Калпачки, невролог, също е член на съвета, както и Александър Симидчиев – пулмолог, Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио.

Нашата функция е изготвяне на препоръки и алгоритми за диагноза и лечение на коронавируса, посочи Костов. Медицинският съвет има намерение да засили информативността по всичко онова, което е ново в медицината за борба с болестта. Ще даваме две пресконференции седмично и ще създадем Фейсбук портал, където ще публикуваме всичко, което сме създали, допълни той.

Няма по-важно да се изгради „информационна хигиена“ и да се информиране от достоверни източници, каза председателят на съвета.

Медицинският съвет ще се включи в борбата с разпространението на коронавируса. Съветът ще е независим от Националния оперативен щаб, ръководен от ген. Венцислав Мутафчийски, и ще отговаря на всякакви медицински въпроси, които интересуват всички хора, съобщиха по рано от МС. Съветът ще следи за най-добрите и ефикасни мерки и практики в света и ще ги предлага на кабинета. Брифингите на съветът ще са два пъти седмично, посочват от МС.

Източник: Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар