Здравният министър: Не виждам нарушени права, имаме 3 опции за зелен сертификат

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не виждам нарушаване на правата, след като имаме три опции за зелен сертификат. Предстои да се преформулира информационната кампания. Ще запазя доброволната ваксинация, докато това е възможно с оглед да се запази живота и здравето на хората. Това заяви здравният министър Асена Сербезова пред БНТ.

„На този етап въвеждането на задължителен зелен сертификат се отнася само за служителите на Министерски съвет, но това е заявка за такъв подход в цялата администрация. Така гражданите ще са сигурни, че влизат в безопасна среда. Не става въпрос за дискриминация, след като има три възможности за зелен сертификат“, повтори тя.

На въпрос дали ще бъдат наложени нови ковид мерки заради новия щам Омикрон, Сербезова отговори, че в момента, в който се наблюдава повишаване на заболеваемостта, „сме длъжни да запазим живота“.

„В другите държави се въвеждат допълнителни мерки срещу Омикрон, защото има много мутации. В условията на пандемия ние трябва да осъзнаем перспективата на общественото здравеопазване. Колективното ни решение засяга цялото общество. За съжаление ваксинационната кампания не даде резултат. В началото на пандемията беше сгрешен подходът. Ниското ниво на ваксинация се дължи на това, че не се проявява колективен интелект“, изтъкна новият министър на здравеопазването.

„Ние сме един колектив, едно общество и трябва всеки от нас да даде своя принос, за да се справим с пандемията. Няма по-голяма ценност от живота и трябва да го съхраним“, подчерта министър Сербезова.

Министър Сербезова коментира и казуса с детската болница.

„Проблемът с педиатричната болница не е решен през последните 15 години. Вниманието ми бе насочено към това, че няколко дни преди да се сформира редовно правителство се взеха прибързани решения, които доведоха до протести. Спрях временно действията по вливането, след като изслушах всички страни. Ще бъде осветлено всичко, което буди притеснение с болница „Лозенец“, увери Сербезова.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар