Здравният министър: НОЩ не е необходим, няма да има вече и брифинги

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няколко предложения за поста на министър на здравеопазването е отклонявал до момента д-р Стойчо Кацаров, който пое поста в служебния кабинет. Според него най-големият проблем пред който е изправен е здравната криза, а една от пречките му е бавната администрация.

„Познавам много добре здравната система, познавам и силните, и слабите страни. Винаги, обаче съм искам да има определени реформи и ми е било отговаряно, че това е невъзможно. Затова съм и отказвал. Сега правителство няма и няма как да има реформи, но годината е толкова тежка, че има нужда от моята работа. Знам, че мандата е кратък и не мога да извърша реформи, но съм готов да поема този риск“, каза още Кацаров пред БТВ.

По повод Националния оперативен щаб Кацаров е категоричен, че той не е необходим.

„Това беше една работна група, която да съветва министъра, но не е нужен за да управлява кризата. Беше назначен да съобщава лошите новини, които министъра и премиера не искаха да кажат на хората. Той беше предназначен да дава пресконференции, включително и среднощни“, заяви служебният министър.

Според него има достатъчно инструменти чрез които могат да се информират хората. Също така той има и достатъчно хора около него, до които може да се съветва.

Кацаров коментира и промените, които въведе в зелените коридори за ваксинацията, като подчерта, че за него най-важно е да се имунизират хората над 60 години.

„Получи се едно неразбиране. Никога не съм забранявал на който и да е са се ваксинира. Може би заповедта не беше добре написана, защото аз го направих. Затова и се наложи корекция“, каза той.

Относно критиките на бившия здравен министър проф. Костадин Ангелов, Кацаров каза, че той е предизборна кампания и това трябва да се има предвид.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар